Από την πρώτη στιγμή που έφτιαξα την πρώτη μου fofucha πριν από 3 χρόνια περίπου την ερωτεύτηκα! Το ίδιο και τα δυο μου κοριτσάκια!

Έκτοτε και μέχρι σήμερα ξεκίνησα να φτιάχνω τις δικές μου δημιουργίες. H μοναδική κατασκευή της μου κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον και φυσικά το πάθος μου για τις χειροτεχνίες. Το μόνο που χρειάζεται κανείς για να φτιάξει μια fofucha είναι λίγη εξάσκηση και πολλή φαντασία και το αποτέλεσμα θα τον ενθουσιάσει!

Τι είναι όμως οι fofuchas ή fofuchos;

 

Είναι χειροποίητες κούκλες και φιγούρες από ζωάκια,οι οποίες κατασκευάζονται κυρίως από αφρώδη φύλλα και από μπάλες φελιζόλ.

Προέρχονται από την Βραζιλία και ο όρος «fofuchas» ή «fofucho(s)» περιγράφει κάποιον που είναι «γλυκός, όμορφος, χαριτωμένος» ακριβώς όπως είναι και αυτές.
Πραγματικά είναι τόσο όμορφες και γλυκές που εμένα τουλάχιστον μου μεταδίδουν ένα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα αγάπης, ηρεμίας, χαράς, ενθουσιασμού και φροντίδας.

Αυτές οι υπέροχες κούκλες μπορούν να διακοσμήσουν το δωμάτιο των παιδιών μας και το γραφείο τους. Επίσης μπορούν να αποτελέσουν ένα υπέροχο εναλλακτικό δώρο για γενέθλια των φίλων μας και όχι μόνο!

Ελπίζω να σας ενέπνευσα να φτιάξετε την δική σας ξεχωριστή fofucha και είμαι σίγουρη ότι θα την λατρέψετε και εσείς!

Για την κατασκευή μιας fofuchas θα βρείτε πολλές πηγές στο διαδίκτυο.

Η πρώτη μας fofucha!

Για τις αγαπημένες μας ξαδερφούλες Βασιλική και Μελίνα, δώρο γενεθλίων fofuchas με κορνιζούλες για τις αγαπημένες τους φωτογραφίες!    

Τούρτα γενεθλίων για την κόρη μου με ιπτάμενη fofucha νεράιδα!

Για την βάπτιση του Μικρού μας Πρίγκιπα Μάριου!

  

4

Fofucho ποδοσφαιριστής για τον καλό μας φίλο τον Παναγιώτη!

5

Μικρές, χαριτωμένες fofuchas μελισσούλες!

  

Η γλυκιά μας Fofucha Φραουλίτα!!!

fraoulita